Betoverende bewegingen

Met animatie en motion design brengen onze designers dynamiek in je communicatie.

Cédric

Cedric

Motion Designer

Wat is motion design?

Motion design is een creatieve discipline die beweging, grafisch ontwerp en animatie combineert om visuele verhalen te vertellen. Een motion designer gebruikt grafische elementen, illustraties, typografie en andere visuele componenten en brengt die tot leven door ze te animeren. Motion design wordt vaak gebruikt in  video’s, reclames, animaties en interactieve webpagina’s. Het draait om het creëren van visuele flow, spot-on timing en choreografie om een meeslepende ervaring te bieden die de kijkers aantrekt en betrokken houdt.

MediaCommers? Die komen hier telkens aan met de ideale dosis creativiteit, efficiëntie en flexibiliteit.​

Katrien Van De Vijver

Coördinator Creatieve Cel bij Veritas

Wat is er mogelijk
met motion design?

Je gebruikt animatie en motion design om je reclame, communicatietools, sociale media en website dynamischer te maken. Op het vlak van overtuigingskracht heeft bewegend beeld een enorme voorsprong op tekst en foto’s.

Meestal wordt motion design gebruikt voor explainer video’s, die moeilijke materie uitleggen door middel van animatie. Je ziet dit soort dynamische infographics vaak op Instagram en Facebook. Het is een manier om expertise te verspreiden naar een groot publiek, en zowel grote bedrijven als kleinere bureaus maken er graag gebruik van om hun bereik te vergroten.

MediaComm heeft een waaier aan motion designers in huis, de één met een achtergrond in animatiefilm, de ander met een specialisatie in Adobe After Effects. Onze planners zorgen ervoor dat jij de beste animator over de vloer krijgt, die meteen beweging brengt in je infographics, je webdesign of je Facebookpagina.  

Maar ook voor opvallende website headers en footers, voor logo reveals of leuke animaties op je contactpagina, is er een animatietechnicus beschikbaar. Elke doelgroep en elke stijl kan worden bediend.

Reclame.

De bewegende graphics en animaties trekken de aandacht van het publiek en maken de boodschap levendiger en gedenkwaardiger.

Animatie.

Het geeft leven aan personages, objecten en achtergronden, waardoor ze een gevoel van realisme en beweging krijgen.

Video.

Het voegt een extra laag visuele aantrekkelijkheid toe en kan helpen bij het verduidelijken van complexe concepten.

Webdesign.

Op interactieve webpagina’s komt motion design tot uiting door overgangen, hover-effecten en interactieve elementen.

Het belang van pre-productie
bij motion design

Animeren is tijdrovend. Daarom maak je het verschil in de preproductie, vooral bij grotere opdrachten. Door op voorhand een uitgebreid script voor je animatiefilm te maken, compleet met tekst, voice-over, afbeeldingen, vormgevingselementen en muziek, vermijd je inhoudelijke en arbeidsintensieve aanpassingen achteraf.

Van concept tot tijdlijn

Onze graphic designers zijn onderlegd in het begeleiden van die preproductie en het uitbouwen van een tijdlijn. Hoe vroeger je ze inschakelt, hoe vlotter je je deadline haalt. Op zeer korte tijd bezorgen ze je een ‘schets’ van +/- 10 seconden waarop je feedback geeft en waarop jullie samen voortgaan.

Flexibele inzet

Heb je al een lay-out, vormgeving of scripts klaar? Dan verzorgen onze designers de animatie in de laatste fase. Eén van hun technieken om saaie animatie te vermijden, is animeren met een grafiek, volgens de wetten van de fysica. Zo krijg je levensechte bewegingen en vloeiende animatiefilmpjes!

Welke programma's gebruiken motion designers?

Onze motion designers gebruiken voornamelijk Adobe After Effects, een tool die oorspronkelijk werd ontwikkeld om effecten te plaatsen op videomateriaal. Vandaag is dit dé go-to software voor animaties en het ‘pimpen’ van websites met kleine webanimaties, GIFs en bewegende beelden voor sociale media. 

After Effects wordt aangevuld met Première Pro voor videobewerking, ondertiteling en montage, en met Adobe Illustrator voor de creatie van visuals en illustraties.

DTP

Een technisch en uitvoerend graficus.

Koop nu je ticket voor THiNK, onze creatieve workshop, en geniet van een early bird korting
This is default text for notification bar