Animatie en Motion Design bewegen je communicatie

 
Creatief.
Beweging.
Skills.
Animatie.

Met animaties brengt een motion designer dynamiek in je sociale media, in je website, je advertising en zelfs je e-mailhandtekeningen. De mogelijkheden zijn eindeloos, je hebt alleen de geknipte expert nodig.

Vind de gepaste motion designer voor jouw video-content

Wat is er mogelijk met motion design?

Je gebruikt animatie en motion design om je reclame, communicatietools, sociale media en website dynamischer te maken. Op het vlak van overtuigingskracht heeft bewegend beeld een enorme voorsprong op tekst en foto’s.

Meestal wordt motion design gebruikt voor explainer video’s, die moeilijke materie uitleggen door middel van animatie. Je ziet dit soort dynamische infographics vaak op Instagram en Facebook. Het is een manier om expertise te verspreiden naar een groot publiek, en zowel grote bedrijven als kleinere bureaus maken er graag gebruik van om hun bereik te vergroten.

MediaComm heeft een waaier aan motion designers in huis, de één met een achtergrond in animatiefilm, de ander met een specialisatie in Adobe After Effects. Onze planners zorgen ervoor dat jij de beste animator over de vloer krijgt, die meteen beweging brengt in je infographics, je webdesign of je Facebookpagina.  

Maar ook voor opvallende website headers en footers, voor logo reveals of leuke animaties op je contactpagina, is er een animatietechnicus beschikbaar. Elke doelgroep en elke stijl kan worden bediend

 

Breng ook dynamiek in je communicatie

Bewegende banners, GIFs en webanimaties ‘pimpen’ je social media kanalen of website en zorgen voor meer bereik en snellere conversie.

Het belang van preproductie bij motion design

Animeren is tijdrovend. Daarom maak je het verschil in de preproductie, vooral bij grotere opdrachten. Door op voorhand een uitgebreid script voor je animatiefilm te maken, compleet met tekst, voice-over, afbeeldingen, vormgevingselementen en muziek, vermijd je inhoudelijke en arbeidsintensieve aanpassingen achteraf.

Onze graphic designers zijn onderlegd in het begeleiden van die preproductie en het uitbouwen van een tijdlijn. Hoe vroeger je ze inschakelt, hoe vlotter je je deadline haalt. Op zeer korte tijd bezorgen ze je een ‘schets’ van +/- 10 seconden waarop je feedback geeft en waarop jullie samen voortgaan.

Dat wil niet zeggen dat je een motion designer niet later in het proces kan inzetten. Heb je al een lay-out, vormgeving of scripts klaar? Of kleinere projecten in de pijplijn? Dan verzorgen onze designers de animatie in de laatste fase. Eén van hun technieken om lineaire (lees: saaie) animatie te vermijden, is animeren met een grafiek. Ze tekenen versnellingen uit op een grafiek, volgens de wetten van de fysica. Zo krijg je levensechte bewegingen en vloeiende animatiefilmpjes!

Motion Design met een combinatie van software

Onze animatoren motion designers gebruiken voornamelijk Adobe After Effects, een tool die oorspronkelijk werd ontwikkeld om effecten te plaatsen op videomateriaal. Vandaag is dit dé go-to software voor animaties en het ‘pimpen’ van websites met kleine webanimaties, GIFs en bewegende beelden voor sociale media

After Effects wordt aangevuld met Première Pro voor videobewerking, ondertiteling en montage, en met Adobe Illustrator voor de creatie van visuals en illustraties.

MediaCommers? Die komen hier telkens aan met de ideale dosis creativiteit, efficiëntie en flexibiliteit.

Katrien Van De Vijver
Coördinator creatieve cel bij Veritas

Kennis en vaardigheden van ons team

Heb je niet meteen gevonden wat je zocht? Geen zorgen! Bekijk onze andere expertises en ontdek voor welke diensten je een grafische vormgever van MediaComm kan inschakelen.