DTP of desktoppublishing: voorbij de technische kennis

 
Opmaak.
Creatief.
Publicatie.
Drukwerk.

Een ervaren DTP’er is bedreven in desktoppublishing en maakt probleemloos drukklare files op voor magazines of brochures, net als heldere internetpublicaties en advertising-materiaal. Een DTP’er is een technisch en uitvoerend graficus, maar hij is nog veel meer dan dat.


De DTP-experts die MediaComm uitstuurt met projectsourcing zijn stuk voor stuk sterk in het vereenvoudigen van grafische technieken en het automatiseren van processen. Je catalogus opmaken ging nog nooit zo vlot. Je magazine tijdig drukklaar maken wordt een fluitje van een cent. Die foto’s voor je brochure zijn in een wip certified.

 

 

Wat doet een DTP'er?

Desktoppublishers brengen bestanden samen en maken documenten op voor drukwerk. In de meeste gevallen doen ze dat voor printopdrachten zoals tijdschriften, catalogi, sales materiaal, boeken, autostickers, flyers of brochures. Maar het kan evengoed om websites, e-books of online PDF’s gaan. Je vindt de DTP’er meestal op de grafische afdelingen van uitgeverijen, marketingbureaus en drukkerijen.

Creatief ontwerp is een beperkt deel van het grafische proces. De uitvoering en uniformisering naar alle dragers, dát is de hoofdmoot. Schakel daarom een DTP’er in tijdens de eindfase van een project, om na de laatste correcties je bestanden klaar te maken voor druk. Óf betrek een DTP’er van bij het begin bij een publicatie. Hij of zij denkt met je mee om zo efficiënt mogelijk een prachtig eindresultaat neer te zetten.

 

Nood aan een DTP’er met up-to-date kennis van grafische programma’s?

Van catalogi en verpakkingen, tot informatiebrochures en weekbladen. Dankzij de prijsdalingen voor drukwerk, zit print weer helemaal in de lift

Technisch onderlegde creativiteit: dat is DTP

Het is een cliché dat een pure DTP’er niets creatiefs doet. Het tegendeel is waar. Probleemoplossend denken is ook creativiteit. Net als het ontwarren van complexe lay-outpuzzels, of het omtoveren van droge content naar een prikkelend eindresultaat, of het aanpakken van je huisstijlgids – wat ervoor zorgt dat de branding nadien consistent is in al je documenten. 

DTP-specialisten van MediaComm:

luisteren aandachtig naar je briefings en zetten die om in aantrekkelijk drukwerk,

brengen informatie behapbaar in beeld,

vereenvoudigen en automatiseren je publicatieprocessen,

zijn snel, gestructureerd, correct en ervaren.

De meeste bedrijven hebben strakke deadlines voor hun drukwerk. Komen die in het gedrang, dan is een DTP’er van MediaComm ideaal. Wij kunnen enorm kort op de bal spelen.

Eline
Designer bij MediaComm

Kennis en vaardigheden van ons team

Heb je niet meteen gevonden wat je zocht? Geen zorgen! Bekijk onze andere expertises en ontdek voor welke diensten je een grafische vormgever van MediaComm kan inschakelen.