Prototyping en wireframing: jouw idee krijgt vorm

 
Branding.
Creatief.
Kwaliteit.
Webdesign.

Met Sketch of Adobe XD ontwerpt een graficus designer één of meerdere voorbeeldwebsites waarin je huisstijl wordt geïntegreerd. Een prototype is een vertrekpunt. Een oefening in UI-design die ontwerper en klant steeds dichter bij een gebruiksvriendelijk eindresultaat brengen. Hoe vollediger en gedetailleerder het prototype, hoe gemakkelijker het werk van de webdevelopers tijdens de latere ontwikkelingsfase.

Vind een expert om je ideeën om te zetten in jouw huisstijl

 

Een uitgewerkt prototype

Een prototype of mock-up van een website gaat iets verder dan een wireframe. Als wireframes de bouwtekeningen zijn van een website of app, dan zijn prototypes de ingekleurde versies. Een wireframe bevat de structuur van de applicatie en de grove contentblokken. In het prototype voegt een designer je merkidentiteit of huisstijl toe. Alles staat in het teken van een gebruiksvriendelijke user interface of UI-design, die je gebruiker probleemloos door je app of website gidst.

De designer die een prototype van een website of applicatie maakt, werkt niet in de HTML- of CSS-code. Hij of zij gebruikt software om een mock-up te maken die toont hoe de uiteindelijke site er zal uitzien. Dit voorbeeld heeft wél werkende buttons, die doorklikken naar een andere webpagina of slide.

Werken met Adobe XD

De programma’s Sketch en Adobe XD bieden heel wat opties specifiek voor prototyping. In XD is het gemakkelijk om verschillende versies van de website te maken, en in één klik overal de kleuren, lettertypes of buttons aan te passen. Het is super easy om diverse bouwstenen te combineren en jou een verscheidenheid aan mogelijke webdesigns voor te leggen. Zo krijg je echt de kans om de puntjes op de i te zetten.

Daarnaast is het een hele handige tool voor de developers die uiteindelijk de code moeten schrijven. Alle kleurcodes, locaties en pixels liggen vast, waardoor zij een pak minder werk hebben. Met een goed prototype versnel je dus de ontwikkelingsfase.

 

Zorg ervoor dat je de juiste mensen in huis hebt

De beste UI-designs ontstaan uit een samenwerking tussen webdevelopers, designers en prototypers. 

Prototyping: een onmisbare fase in branding

Of je nu al ver gevorderd bent in een (re)brandingsproces, of een designer zoekt die vanaf nul mee nadenkt over jouw (nieuwe) huisstijl: bij MediaComm vind je de uitvoerende en creatieve krachten die je nodig hebt.

Een goed prototype is niet alleen het model dat je developers op weg zet, het werkt ook als voorbeeld van je eindproduct. Je kan het gebruiken om investeerders of klanten te zoeken, nog vóór je website of app gelanceerd is. Óf je zet het in om ontwerpfoutjes te elimineren tijdens verschillende testfases.

Realistische en creatieve simulaties

Prototypes en wireframes verschillen van drager tot drager: mobiel, tablet, PC. Onze designers zorgen ervoor dat het ontwerp compatibel is met elk apparaat

Je kan de grafici bovendien vragen om creatieve input en het ontwerpen van nieuwe icoontjes of beelden in Adobe Illustrator of Photoshop, om in je prototypes te gebruiken. Alle programma’s uit de Adobe Creative Cloud laten zich gemakkelijk combineren.

Het is een fijne en constructieve samenwerking met MediaComm, het zijn allemaal toffe mensen die tot het uiterste gaan.

Kristin Berckmans
MarCom Leader BuzziSpace

Kennis en vaardigheden van ons team

Heb je niet meteen gevonden wat je zocht? Geen zorgen! Bekijk onze andere expertises en ontdek voor welke diensten je een grafische vormgever van MediaComm kan inschakelen.