Jouw idee
krijgt vorm​

Wireframes zijn de bouwtekeningen zijn van je website of app, prototypes de ingekleurde versies.

Zander header

Zander

Prototype Specialist

Wat is een prototype?

Een prototype of mock-up van een website gaat iets verder dan een wireframe. Als wireframes de bouwtekeningen zijn van een website of app, dan zijn prototypes de ingekleurde versies. Een wireframe bevat de structuur van de applicatie en de grove contentblokken. In het prototype voegt een designer je merkidentiteit of huisstijl toe. Alles staat in het teken van een gebruiksvriendelijke user interface of UI-design, die je gebruiker probleemloos door je app of website gidst.

De designer die een prototype van een website of applicatie maakt, werkt niet in de HTML- of CSS-code. Hij of zij gebruikt software om een mock-up te maken die toont hoe de uiteindelijke site er zal uitzien. Dit voorbeeld heeft wél werkende buttons, die doorklikken naar een andere webpagina of slide.

Quotes

Het is een fijne en constructieve samenwerking met MediaComm.
Het zijn allemaal toffe mensen die tot het uiterste gaan.

Werken met Adobe XD

De programma’s Sketch en Adobe XD bieden heel wat opties specifiek voor prototyping. In XD is het gemakkelijk om verschillende versies van de website te maken, en in één klik overal de kleuren, lettertypes of buttons aan te passen. Het is super easy om diverse bouwstenen te combineren en jou een verscheidenheid aan mogelijke webdesigns voor te leggen. Zo krijg je echt de kans om de puntjes op de i te zetten.

Daarnaast is het een hele handige tool voor de developers die uiteindelijk de code moeten schrijven. Alle kleurcodes, locaties en pixels liggen vast, waardoor zij een pak minder werk hebben. Met een goed prototype versnel je dus de ontwikkelingsfase.

Een onmisbare fase
in je branding

Of je nu al ver gevorderd bent in een (re)brandingsproces, of een designer zoekt die vanaf nul mee nadenkt over jouw (nieuwe) huisstijl: bij MediaComm vind je de uitvoerende en creatieve krachten die je nodig hebt.

Een goed prototype is niet alleen het model dat je developers op weg zet, het werkt ook als voorbeeld van je eindproduct. Je kan het gebruiken om investeerders of klanten te zoeken, nog vóór je website of app gelanceerd is. Óf je zet het in om ontwerpfoutjes te elimineren tijdens verschillende testfases.

Realistische en
creatieve simulaties

Prototypes en wireframes verschillen van drager tot drager: mobiel, tablet, PC. Onze designers zorgen ervoor dat het ontwerp compatibel is met elk apparaat. 

Je kan de grafici bovendien vragen om creatieve input en het ontwerpen van nieuwe icoontjes of beelden in Adobe Illustrator of Photoshop, om in je prototypes te gebruiken. Alle programma’s uit de Adobe Creative Cloud laten zich gemakkelijk combineren.

DTP

Een technisch en uitvoerend graficus.

Koop nu je ticket voor THiNK, onze creatieve workshop, en geniet van een early bird korting
This is default text for notification bar