Projectsourcing: dé oplossing voor versterking op projectbasis

 
Efficiënt.
Skills.
Flexibel.
Ondersteuning.

De hedendaagse arbeidsmarkt is flexibel en vraagt om tewerkstellingsvormen op maat van bedrijven én werknemers. Op zoek naar grafisch talent om jouw marketing en communicatie een boost te geven of je team op lange of korte termijn te ondersteunen? Projectsourcing is gemakkelijk, efficiënt en correct op alle vlakken.

Vertel ons wat je nodig hebt

 

Wat is projectsourcing?

Projectsourcing is een samenvoeging van project en outsourcing. Outsourcing is de Engelse vertaling van uitbesteding. We kennen die praktijk vooral doordat grote bedrijven bijvoorbeeld het werk in hun kantine uitbesteden aan een gespecialiseerde firma, of een marketingkantoor inhuren voor hun communicatie. 

Tegenwoordig schakel je ook als kleinere speler gemakkelijk voor korte projecten een team of persoon in: projectsourcing, dus.

Zit je als bedrijf met een tijdelijk personeelstekort op een afdeling, of werk je intensief aan een bepaald project? Dan heb je 4 opties:

  • je neemt iemand rechtstreeks in dienst,
  • je schakelt een zelfstandige freelancer in,
  • je vraagt een interimkantoor om hulp,
  • óf: je kiest voor gespecialiseerde projectsourcing.

In dat laatste geval komt er iemand een expert ter plekke bij jou op kantoor je team versterken, terwijl die persoon op de payroll van een extern bedrijf blijft staan.

Wij kunnen rekenen op ervaren en getalenteerde grafische vormgevers, en dat op het moment waarop wij ze nodig hebben.

Jolien Vercamer
Client communication officer Securex

Grafische hulp via projectsourcing

Concreet helpt MediaComm organisaties bij grafische projecten (zoals de opmaak van brochures, beeldretouches, web graphics, prototyping, animaties, enzovoort). Onze 70 grafische experten blijven bij ons in loondienst, terwijl ze jouw team versterken. Ze worden met andere woorden ingezet wanneer je nood hebt aan versterking op je grafische dienst of communicatie- en marketingafdeling.

In tegenstelling tot interimkantoren, werkt MediaComm uitsluitend met grafische opdrachten. Wij hebben op dat vlak dan ook een pak meer expertise in huis.

De voordelen van projectsourcing vs. andere tewerkstellingsvormen

Projectsourcing is een betrouwbare oplossing voor zowel bedrijven als werknemers. Je schakelt op een flexibele manier (grafische) specialisten in wanneer de werkdruk tijdelijk (of langdurig) verhoogt. Zo neem je ook in economisch onzekere tijden tóch grotere projecten aan en versterk je geleidelijk de positie van je bedrijf.

Projectsourcing beschermt je tegen claims van schijnzelfstandigheid wanneer een freelancer een langere periode voor je aan de slag is.

Dankzij projectsourcing geniet je tijdelijke medewerker van betere bescherming dan een freelancer.

Dankzij projectsouring met MediaComm heb je meteen de juiste specialist op je vloer. Je hoeft geen vacatures uit te schrijven en zelf ervaren grafici te zoeken. 

Projectsourcing vermindert de druk op je vaste personeel en is goedkoper en flexibeler dan een extra vaste kost op je eigen payroll. 

Tijdens drukke periodes rekenen we op MediaComm. Door de structurele samenwerking kennen de MediaComm’ers de collega’s en de werking van het bedrijf. Alles gebeurt snel en efficiënt, er is weinig uitleg meer nodig.

Kim Goossens
Marketingverantwoordelijke Lambrechts sanitair

Kwaliteit gegarandeerd

In België bestaan er strenge regels rond projectsourcing. Om experts ‘uit te lenen’ aan een derde partij, moet je aan strikte voorwaarden voldoen.

Federgon, de vakfederatie voor HR-dienstverleners, ondersteunt bedrijven die met deze flexibele tewerkstellingsvorm aan de noden van hun klanten beantwoorden, en tegelijkertijd de nodige bescherming bieden aan hun eigen werknemers. MediaComm is dan ook een trots ‘Certified Member Projectsourcing’.

Dit kwaliteitslabel biedt een garantie op betrouwbare dienstverlening voor de klantbedrijven en op duurzame tewerkstelling voor de 70 grafici in loondienst bij MediaComm.