Voorbij de technische kennis

Desktoppublishing, een onmisbare sleutel binnen de wereld van grafisch ontwerp en visuele communicatie.

Maurane header

Maurane

DTP Specialiste

Wat is DTP?

DTP staat voor “Desktop Publishing”. Het verwijst naar het proces van het creëren, ontwerpen en opmaken van allerlei drukwerk zoals boeken, flyers, posters en andere media-materialen, met behulp van specifieke software en technologieën. Een ervaren DTP’er maakt probleemloos drukklare files op voor magazines of brochures, net als heldere internetpublicaties en advertising-materiaal. Een DTP’er is een technisch en uitvoerend graficus, maar hij is nog veel meer dan dat.

De meeste bedrijven hebben strakke deadlines voor hun drukwerk. Komen die in het gedrang, dan is een DTP’er van MediaComm ideaal. Wij kunnen enorm kort op de bal spelen.​

Eline

Designer bij MediaComm

Wat doet een DTP'er?

Desktoppublishers brengen bestanden samen en maken documenten op voor drukwerk. In de meeste gevallen doen ze dat voor printopdrachten zoals tijdschriften, catalogi, sales materiaal, boeken, autostickers, flyers of brochures. Maar het kan evengoed om websites, e-books of online PDF’s gaan. Je vindt de DTP’er meestal op de grafische afdelingen van uitgeverijen, marketingbureaus en drukkerijen.

De DTP-experts die MediaComm uitstuurt met projectsourcing zijn stuk voor stuk sterk in het vereenvoudigen van grafische technieken en het automatiseren van processen. Je catalogus opmaken ging nog nooit zo vlot. Je magazine tijdig drukklaar maken wordt een fluitje van een cent. Die foto’s voor je brochure zijn in een wip certified.

Technisch onderlegde creativiteit: dat is DTP

Het is een cliché dat een pure DTP’er niets creatiefs doet. Het tegendeel is waar. Probleemoplossend denken is ook creativiteit. Net als het ontwarren van complexe lay-outpuzzels, of het omtoveren van droge content naar een prikkelend eindresultaat, of het aanpakken van je huisstijlgids – wat ervoor zorgt dat de branding nadien consistent is in al je documenten. 

DTP-specialisten van MediaComm:

Waarom is DTP
belangrijk?

Desktop Publishing is belangrijk om professionele en aantrekkelijke visuele content te creëren, wat bijdraagt aan een geloofwaardige merkpresentatie. Het verbetert de communicatie door informatie op een begrijpelijke manier over te brengen en het bevordert je merkconsistentie door alle visuele materialen in lijn te houden met de merkidentiteit.

Lay-out & ontwerp

Een DTP’er is verantwoordelijk voor het creëren van aantrekkelijke en effectieve lay-outs voor drukwerk en digitale media. Ze organiseren tekst, afbeeldingen en grafische elementen op een visueel aantrekkelijke manier, rekening houdend met balans, witruimte en algemene esthetiek.

Bestands-voorbereiding

Desktoppublishers bereiden documenten voor om af te drukken of digitaal te publiceren. Hierbij komt heel wat voorbereiding kijken zoals een controle van de resolutie en kleurinstellingen van afbeeldingen, het selecteren van de juiste lettertypen, het aanpassen van de marges en het instellen van de juiste paginavolgorde. Ze zorgen ervoor dat het eindproduct voldoet aan de vereisten van drukkers of de digitale platformen.

Creatief design

Kan je dat even voor mij photoshoppen?

Koop nu je ticket voor THiNK, onze creatieve workshop, en geniet van een early bird korting
This is default text for notification bar