Grafische versterking op projectbasis

Christophe & Conny header

Wat is projectsourcing

Projectsourcing is een samenvoeging van project en outsourcing. Outsourcing is de Engelse vertaling van uitbesteding. We kennen die praktijk vooral doordat grote bedrijven bijvoorbeeld het werk in hun kantine uitbesteden aan een gespecialiseerde firma, of een marketingkantoor inhuren voor hun communicatie.

Tegenwoordig schakel je ook als kleinere speler gemakkelijk voor korte projecten een team of persoon in: projectsourcing, dus. Zit je als bedrijf met een tijdelijk personeelstekort op een afdeling, of werk je intensief aan een bepaald project? Dan heb je 4 opties:

  • Je neemt iemand rechtstreeks in dienst,
  • Je schakelt een zelfstandige freelancer in,
  • Je vraagt een interimkantoor om hulp,
  • óf: je kiest voor gespecialiseerde projectsourcing.


In dat laatste geval komt er iemand een expert ter plekke bij jou op kantoor je team versterken, terwijl die persoon op de payroll van een extern bedrijf blijft staan.

De voordelen van projectsourcing vs.
andere tewerkstellingsvormen

Projectsourcing is een betrouwbare oplossing voor zowel bedrijven als werknemers. Je schakelt op een flexibele manier (grafische) specialisten in wanneer de werkdruk tijdelijk (of langdurig) verhoogt. Zo neem je ook in economisch onzekere tijden tóch grotere projecten aan en versterk je geleidelijk de positie van je bedrijf.

Beschermt

Projectsourcing beschermt je tegen claims van schijnzelfstandigheid wanneer een freelancer een langere periode voor je aan de slag is.

Specialist

Dankzij projectsouring met MediaComm heb je meteen de juiste specialist op je vloer. Je hoeft geen vacatures uit te schrijven en zelf ervaren grafici te zoeken.

Tijdelijk

Dankzij projectsourcing geniet je tijdelijke medewerker van betere bescherming dan een freelancer. 

Druk

Projectsourcing vermindert de druk op je vaste personeel en is goedkoper en flexibeler dan een extra vaste kost op je eigen payroll. 

Tijdens drukke periodes rekenen we op MediaComm. Door de structurele samenwerking kennen de MediaComm’ers de collega’s en de werking van het bedrijf. Alles gebeurt snel en efficiënt, er is weinig uitleg meer nodig.​

Kim Goossens

Marketingverantwoordelijke Lambrechts sanitair

Kwaliteit gegarandeerd

In België bestaan er strenge regels rond projectsourcing. Om experts ‘uit te lenen’ aan een derde partij, moet je aan strikte voorwaarden voldoen.

Federgon, de vakfederatie voor HR-dienstverleners, ondersteunt bedrijven die met deze flexibele tewerkstellingsvorm aan de noden van hun klanten beantwoorden, en tegelijkertijd de nodige bescherming bieden aan hun eigen werknemers. MediaComm is dan ook een trots ‘Certified Member Projectsourcing’.

Dit kwaliteitslabel biedt een garantie op betrouwbare dienstverlening voor de klantbedrijven en op duurzame tewerkstelling voor de 70 grafici in loondienst bij MediaComm.

Koop nu je ticket voor THiNK, onze creatieve workshop, en geniet van een early bird korting
Early Bird tickets nu beschikbaar!