Specialisten die de code te kraken​

Optimaliseer de functionaliteit én de vormgeving van je website, webshop of applicatie.

Jona header

Jona

Web Designer

Wat is webdesign?

Webdesign verwijst naar het proces van het creëren en vormgeven van websites, webshops en applicaties. Een webdesigner is een digitale architect die de virtuele ruimte vormgeeft, waarbij men zijn of haar creativiteit en technische expertise combineert. Met behulp van HTML en CSS, de bouwstenen van het web, vertaalt de designer visuele concepten naar interactieve realiteit. 

De mensen van MediaComm komen in een brede schaal van kwaliteiten en talenten. De juiste specialisten worden heel vlot ingeschakeld op onze afdeling.​

Miek Gilissen

Head of Postproduction & Art bij Studio 100

Dubbel talent: vormgever
& webdesigner in één

Een grafische vormgever & webdesigner? Dat zijn 2 vliegen in 1 klap.

Het is een absolute plus om een graphic designer op kantoor te hebben die zich vlot beweegt in HTML en CSS. Je schakelt onze webdesigner in om webpagina’s of e-mails responsief aan te passen, een logische e-mailflow op te zetten, prachtige social media banners te maken of website-aanpassingen uit te voeren die er meteen mooi uitzien. 

Wat een MediaComm’er voor jou kan doen?

Website

Laat een volledig nieuwe website bouwen (totale webdesign).

Redesign

Kies voor een vernieuwende visuele uitstraling van je bestaande website.

Webshop

Laat nieuwe producten of webpagina’s toevoegen.

Templates

Laat webbanners en/of e-mail templates ontwerpen en integreren.

Foto van Sim en Roel

Zo gebruiken onze designers
HTML en CSS

De codeertaal HTML en CSS wordt gebruikt door een front-end developer die daarmee sleutelt aan de structuur en de styling van je website, webshop of applicatie.

Voor je front-end development – de ‘werking’ van alle functionaliteiten op je website – , het uitzicht van je website, bewerken onze webdesigners en developers de achterliggende HTML- en CSS-codes. Dynamische banners, opvallende stijlelementen, levendige productpagina’s: onze designers transformeren jouw pagina naar een uitnodigende en professionele website.

HTML

HTML (HyperText Markup Language) is de standaardtaal voor elke webdesigner of webdeveloper en wordt gebruikt om je website op te bouwen. Een webpagina bestaat uit blokken. Met HTML creëer je de opbouw van die blokken.

CSS

Met CSS (Cascading Style Sheets) werkt een designer aan de styling van die blokken. Hij of zij codeert er de vormgeving van buttons, achtergrondkleuren, borders, lettertypes, enzovoort. Met een uitgekiend webdesign bepaal je het karakter van je website en zorg je voor een look op maat van je merkpersoonlijkheid.

DTP

Een technisch en uitvoerend graficus.

Eerder nood aan in-house digital marketing support? Ontdek ons zusterbedrijf
This is default text for notification bar